Een portret zegt iets over een mens of mensen. Sommige mensen vinden een foto van een hond of kat ook een portret…  zou kunnen. Ik ben er nog niet over uit. De portretten die ik wil nemen gaan over mensen. Waar wonen ze? Wat doen ze? Hoe zien ze er uit? Welke kleren dragen ze? Hoe zie ik ze?

Dat laatste is mijn zoektocht (ik mag geen queeste zeggen van Angelique). Ik heb een aantal preconcepties over hoe portretten er uitzien gebaseerd op heel erg veel kijken naar grootmeesters zoals Avadon, Platon en Newton. Maar wat is nu mijn eigen visie, mijn stijl?

Ik kan het niet zeggen, ik kan het alleen naar voren brengen door veel portretten te maken, te schiften. Dan uiteindelijk zal mijn hart me vertellen welke wel en welke niet.

Van deze is het niet helemaal duidelijk omdat de inhoud me nogal na aan het voornoemde hart ligt. Dus is het inhoud of vorm? Ik zou het niet kunnen zeggen, zelfs niet na jaren. Hij gaat in ieder geval aan de muur in mijn studio. Kom eens kijken, neem ik ook jouw portret.