Three faced Project

Ik zoek modellen voor mijn project “Three faced”

Voor mij zegt een portret in deze reeks iets over de persoon wat nét onder de oppervlakte ligt. Men is niet bezig met het uiterlijk omdat dat er door de bewerking niet meer toe doet. Er is een grote mate van toeval en subtiele onbewuste beslissingen door model en fotograaf die maken dat het beeld wat ontstaat iets zegt over de mens, op dat moment. Is er rust? Is er strijd? Welke emotie ligt er ten grondslag aan je beslissingen? Het middelste gezicht zegt hier iets over.

Het blijft natuurlijk een persoonlijke reis en uiteindelijk gaat het er om wat je zelf ontdekt in het beeld. Je eigen analyse van je gezicht zal wel het meest compleet zijn. Andere mensen zullen er hun eigen dingen in herkennen, maar het wordt zelden als “mooi” ervaren. Dat is goed want uit ongemak en onvrede ontstaan nieuwe dingen terwijl uit schoonheid en comfort alleen verval voortkomt.

Graag aanmelden via rutger@regrub.nl

“Oh, what a wonder it appeared to me
when I perceived three faces on his head.
The first, in front, was red in color.
Another two he had, each joined with this,
above the midpoint of each shoulder,
and all the three united at the crest.
The one on the right was a whitish yellow,
while the left-hand one was tinted like the people
living at the sources of the Nile.”

“That upper spirit,
Who hath worst punishment,” so spake my guide,
“Is Judas, he that hath his head within
And plies the feet without. Of th’ other two,
Whose heads are under, from the murky jaw
Who hangs, is Brutus: lo! how he doth writhe
And speaks not. The other, Cassius, that appears
So large of limb. But night now reascends;
And it is time for parting. All is seen.”

Divina Commedia. Dante

Deel:

Meer verhalen

Foto Credits: Anneke Vermeulen

Over meningen

Meer last De laatste tijd heb ik meer last van meningen dan anders. Het is niet zo dat ik méér meningen heb, maar het is

Zorgen voor het nieuwe jaar

De afgelopen jaren heb ik regelmatig doodsangsten uitgestaan. Niet zozeer voor mijzelf, maar voor Angelique. De gedachte dat ik haar kon verliezen maakte me zo

Maak er wat van

Hans Op 15 december 2018 is Hans van ons heengegaan. Omringd door zijn vrouw, dochters, kleinkinderen en schoonzoons. De laatste nacht heb ik in het

Guilty Pleasure

Guilty Pleasure

Decemberkoorts Deze tijd van het jaar is de tijd voor mijn guilty pleasure. Als de Kerst nadert voel ik het weer in me opkomen en